Phnom Penh en het kleine paradijs

/Phnom Penh en het kleine paradijs

Phnom Penh en het kleine paradijs

Vanuit SiemReap zijn wij vertrokken naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.  De reis verliep goed, de kinderen sliepen goed in de auto (5 uur’tjes met tussenstop). In Phnom Penh zijn wij drie dagen geweest. Het is een stad net als vele andere grote steden in Azië. Het heeft net als Bangkok veel Wats, tempels. Deze zien er vaak prachtig uit, met veel goud, zilver en boeddha’s. Dus altijd wel iets te zien voor kinderen. Ook Phnom Penh heeft weer veel verschillende openbare speeltuinen (voor foto’s en filmpjes zie YouTube en instagram). Wij zijn zelfs op het einde van de middag naar een indoor speelpaleis geweest (Kids City met meer dan 8 etages!). Dit was voor de kinderen fantastisch en voor ons ook, want hier was heerlijk koel door de aanwezige airco. In deze stad is veel te belopen, maar gedurende de middag is een tuktuk, een motor met een bak erachter waar 4 personen in passen, erg fijn (voor 2 a 3 dollar). Tevens vinden de kinderen dit ook een leuke manier van vervoer. Wij hadden ook een fijn hotel, dichtbij de speeltuin. Ons hotel had ook een zwembad, zodat je na een bezoek aan de stad heerlijk in het zwembad kan afkoelen.

Tevens heb ik een bezoek gebracht aan het Tuol Sleng museum. Ook wel S21 genoemd. Dit was de belangrijkste gevangenis van De Rode Khmer onder leiding van Pol Pot. Als je hier rond loopt vallen de gruwelijkheden niet te bevatten die hier hebben plaatsgevonden. Dit is geen plek om met kinderen te bezoeken, om die reden ben ik de eerste middag alleen gegaan en mijn man de tweede middag tijdens de slaapjes.

Na Phnom Penh  hebben wij onze reis vervolgd naar het strand. Wij zijn met een auto naar de kust van Cambodja gereden en hier hebben wij een snelle boot gepakt naar het eiland Koh Rong Sanloem, een prachtig paradijs. Zeer rustig, door de weinig aanwezige bungalows. En mooi wit zand en een azuur blauwe zee. Wij zijn hier nu 1 dag en blijven nog 3 dagen. Bekijk de foto’s van dit prachtige eiland op instagram. En binnenkort plaats ik een filmpje en foto’s van onze mooie bungalow op het strand.

2016-12-18T14:09:52+00:00