Van de stad van de brommers naar de stad van de tempels

/Van de stad van de brommers naar de stad van de tempels

Van de stad van de brommers naar de stad van de tempels

Na onze Mekong delta boottrip zijn wij terug gegaan naar Saigon om vanaf daar door te vliegen naar Siem Reap, Cambodja. De vlucht was erg kort, waarbij Bosse zei: “ik heb nog niet kunnen slapen”.  Wij werden opgewacht door een chauffeur van ons hotel en binnen 10 minuten waren wij in ons hotel, wat fijn was aangezien het een avondvlucht was en de kinderen dus erg moe waren. Ons hotel is mooi, een kamer aan het zwembad, split level. Dus heerlijk, als de kinderen slapen, om te zwemmen. En Heerlijk in de avonden, aangezien het hier niet verder afkoelt dan 30 graden in maart. (Zie het filmpje op YouTube en de foto’s op instagram).

Uiteraard zijn wij in Siem Reap om het grote tempelcomplex Angkor Wat te bekijken. Het is enorm groot en vooral met kinderen moet je dus keuzes maken wat je wilt zien. Wij zijn hier totaal 5 dagen en dit blijkt erg gunstig, want vroeg in de ochtend en laat in de middag is het bekijken van de tempels goed te doen met de kinderen. Tussen 11.00 en 15.00 uur is het echt te warm (35+). Een buggy is niet handig in Angkor Wat en je moet dus echt werken met een draagzak bij jongere kinderen (zie de foto’s op instagram) Wij hebben een driedaags ticket geregeld die wij mogen gebruiken over 1 week. Op deze manier kan je ook een rustdag inplannen bij het zwembad met de kinderen. Als wij tempels bezoeken, verzinnen wij er een verhaal omheen voor onze oudste zoon. Zo zijn er veel bas reliëfs te zien, muurtekeningen, en hier kan je veel omheen vertellen. Dit maakt het ook nog een beetje leuk voor een kleuter. Onze jongste zoon klimt en springt en loopt rond in de verschillende gangen. Uiteraard moeten wij hem soms ook dragen op de nek of in de draagzak. Wat ons overigens opvalt is dat hier veel gezinnen zijn met (jonge) kinderen van verschillende nationaliteiten. Dit is uiteraard weer leuk, zodat Kenzo en Bosse met andere kinderen kunnen spelen. Over 2 nachten vertrekken wij naar de hoofdstad Phnom Penh en daarna gaan we naar een prachtig eiland voor de kust van Cambodja.

Wil je meer zien? Bekijk de foto’s op instagram en de video’s op het YouTube kanaal kids en travel. Deze kan je vinden op de icoontjes onderaan de pagina van mijn website.

2016-12-18T14:09:52+00:00