Loading...
concept 2016-12-18T14:09:52+00:00

MIJN VISIE

Mijn missie is een leuke rondreis met kinderen mogelijk te maken voor het hele gezin, wat leuk is voor de kinderen en relaxed voor ouders

Ik heb een eigen visie opgedaan op rondreizen met kinderen na mijn verschillende reizen.Een rondreis voor volwassenen kan je niet 1 op 1 kopieren met kinderen. Door mijn rondreizen met mijn kinderen weet ik wat belangrijk is tijdens het reizen voor kinderen, maar ook voor de ouders. Ik ben van mening dat wanneer je met kinderen reist je rekening moet houden met aan aantal belangrijke elementen. Of je nu met jonge of oudere kinderen reist het is fijn dat je in ieder geval 2 kamers zijn, mocht dit mogelijk zijn. Dit kan een woonkamer zijn en een slaapkamer of 2 slaapkamers. Je hebt dan de mogelijkheid om zelf uit te rusten of een boek te lezen, terwijl de kinderen slapen in de avond of middag.

Mocht je op een zonnige bestemming zijn, zoals aan het strand, dan is het fijn als je een bungalow/kamer hebt dichtbij het strand of met een fijn balkon/terras. Op deze manier kan je heerlijk buiten zitten als de kinderen een slaapje doen. Dit soort mogelijkheden vind je voornamelijk terug in kleinschalige hotels die het liefst ook nog dicht bij een centrum liggen.

Het reisschema probeer ik rustig te houden en wanneer nodig een extra overnachting in te lassen. Daarbij probeer ik luxere accommodatie af te wisselen met wat middenklasse hotels, maar zeker altijd goed. Hierdoor blijft het goed betaalbaar. Het is leuk om voor een luxer hotel te kiezen op locaties waar je langer bent of veel aanwezig bent. Uiteraard probeer ik altijd te zoeken naar accommodaties met een zwembad, soms is deze optie wel duurder, maar hier kan uiteraard voor gekozen worden. Met oudere kinderen kunnen reisschema’s uiteraard aangepast worden.

  • Acceptabele reisafstanden
  • Kamers met 2 slaapkamers of 1 slaapkamer en woonkamer
  • Kleinschalige authentieke accommodaties, het liefst in het centrum met zwembad
  • Goede balans tussen relaxen en reizen en locaties bekijken, zodat het voor iedereen fijn blijft

Op basis van mijn ervaringen heb ik een aantal bestemmingen uitgekozen. Hierin passen op dit moment bestemmingen buiten Europa en binnen Europa.  Voor de hele kleintjes onder ons is Griekenland en Toscane zeer leuk om te bezoeken. Hier kan je in de ochtend leuke dorpjes bekijken en in de middag lekker relaxen aan het zwembad bij je agriturismo, terwijl je kleintje slaapt. Met een tweejarige peuter kan je buiten Europa ook leuke plekken bezoeken. Denk aan Marokko, Jordanië, maar ook Vietnam en/of Cambodja. Met oudere kinderen zijn deze bestemmingen natuurlijk ook leuk. Er is van alles te zien en te beleven. Op safari in Kenia en Tanzania is met kinderen vanaf 6 jaar zeer goed te doen en een geweldige ervaring voor u en de kinderen.

Uiteraard zijn er veel meer bestemmingen in de wereld waar prima valt te reizen met kinderen die hier niet zijn genoemd. Mocht u droombestemming er niet bij zitten mail mij en ik zoek het graag voor u uit.

MIJN WERKWIJZE

Veel van de bestemmingen en accommodaties heb ik zelf bezocht. Dit vind ik belangrijk zodat ik een beeld heb wat er met kinderen mogelijk is en wat niet uiteraard. Soms zijn ervaringen van andere ook zeer waardevol.

Ik probeer soms zelf de hotels te regelen, maar soms hebben lokale agenten ook goede afspraken op de locatie zelf. Lokale agenten zijn zeker handig als je bijvoorbeeld een auto met chauffeur/gids wilt of als je een tour op een bepaalde plek wilt. Denk aan een citytour in Amman of Marrakech of een cruise op de Mekong Rivier in Vietnam. Zeker met een safari in Kenia of Tanzania is dit noodzakelijk.

Belangrijk bij het boeken van een reis met kinderen is een goede reis- en annuleringsverzekering. Met kinderen weet je nooit wat er gebeurt en is het essentieel om een annuleringsverzekering af te sluiten bij het boeken van een reis. Wacht hier niet te lang mee na het boeken van de reis.

OVER MIJZELF

Kids&travel is opgericht door Ilse Schoonenberg. Ik heb een achtergrond in Culturele Antropologie en Sociologie en heb vele verre reizen gemaakt in verschillende continenten. Een aantal voorbeelden zijn Midden-Amerika, Azië, Zuid-oost Azië, Afrika en Noord-Afrika (Maghreb), Midden-Oosten en Europa. Tevens heb ik enige tijd in Indonesië gewoond. Ook na het krijgen van 2 kinderen heb ik de passie van reizen niet losgelaten. Ik kwam al snel tot de conclusie dat het reizen met kinderen makkelijk was en een verrijking is tijdens het reizen in verschillende landen met verschillende culturen.