Ben je van plan om voor het eerst op zeilvakantie te gaan? Dan kun je je het beste zo goed mogelijk voorbereiden. Het is namelijk geheel anders dan wanneer je met het vliegtuig of de auto naar jouw vakantiebestemming reist. In plaats daarvan zijn er andere regels en moet je ook op een andere manier inpakken. En waar moet je nog meer rekening mee houden? Onderstaande tips kunnen jou helpen.

 

De boot huren en leren kennen

Voordat je op zeilvakantie kunt, moet je een zeilboot huren op www.tubber.com. Als je geen vaarbewijs hebt, moet je een boot huren inclusief schipper. Als je wel een vaarbewijs hebt, kun je verschillende boten vinden waar je zelf het water mee op kunt gaan. Je moet dan wel de boot leren kennen. Denk hierbij aan de kenmerken en de juiste termen. De basiswoordenschat is daarom wel een vereiste voordat je het water op gaat. Zo zit je altijd goed op het water.

 

De weersverwachtingen en een plan opstellen

Het is ook altijd goed om voor vertrek de weersverwachtingen te onderzoeken. Dit zorgt voor voldoende veiligheid op het water. Als slecht weer staat te wachten, dien je hier immers op voorbereid te zijn en jouw reis op aan te passen. Een beginnende zeiler zal bijvoorbeeld niet door een storm varen, terwijl een ervaren zeiler hier eenvoudiger door manoeuvreert. Zorg daarom dat je op basis van de weersverwachtingen een plan opstelt.

 

De gewenste vaarroute plannen

Plan daarbij ook altijd de gewenste vaarroute. Als je naar een bepaalde vakantiebestemming gaat, dien je goed te weten welke locaties je tegenkomt, wat de afstanden zijn en welke reistijd hierbij hoort. De ligplaatsen dien je van tevoren vaak al geboekt te hebben. Door een goede planning aan te houden, voorkom je dat je uiteindelijk niet naar de gewenste locatie kunt. Ook kan dit helpen om te weten welke vaarwateren je tegenkomt.

 

Een inpaklijst maken

Het is ook belangrijk dat je alles meeneemt op vakantie. Vooraf kun je daarom al een lijst opstellen van alles wat je mee aan boord wilt nemen. Je hebt hiermee ook meer houvast en kunt per apparaat of voorwerp het lijstje afstrepen. Vergeet ook niet om jouw kleding hierop te zetten. Zo voorkom je dat je te weinig of te veel meeneemt voor het gehele gezin.